ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ ATÖLYESİ

İnsan, duygularıyla ve manevi değerleriyle bir bütündür ve yaradılışı gereği hayatın her aşamasında sanata yönelmektedir. Sanatsal üretimler de öncelikle kişilerin sonra da büyüyerek toplumların simgesi haline gelmektedir. Sanat eserleri bir toplumun, dünya üzerinde varlığını ispat eden ve tarihi geçmişini simgeleyen kültürel değerlerdir. Bu kültürel değerlerin tanınması için kurulan sanat tarihi ve arkeoloji atölyesi kişilerde kültür birikimi oluşturulmak, çevresine ve geçmişine duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçlamıştır.

 

Sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinin alanında uzman akademisyenlerle birlikte teorik bilginin temel eğitim ilkelerini kapsayan atölye çalışması gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

 

Akademisyenlerin bilgi ve birikimlerden yararlanarak konferans, seminer gibi aktiviteler düzenleyerek, sanat tarihi ve arkeoloji alanında bütünsel bir bağlam kurarak keyifli atölyeler düzenlenecektir.

Arkeolojik kazı alanı uygulamaları ve kazılarda kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olmak, tarihi değerlere sahip çıkma ve kültürel farklıkların korunması bilinci oluşturmak, kent tarihi yapıları hakkında ön bilgi edinmek ve bilhassa İstanbul’u tarihi yapıları ile tanımak atölyede temel amaçlarını oluşturmaktadır.

 

Sanat tarihi ve arkeoloji eğitimini geniş bir kültür çerçevesi içinde yürüterek ilgisi olan kişilere etkin bir sanat görüşü kazandırmaya çalışan atölye de arkeolojik kazı ve araştırma teknikleri, Türk mimarisi, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi, mezar taşı, ölü gömme gelenekleri, ören yerleri, antik kentler, Nümizmatik, estetik düşünce, arkeoloji, arkeoloji-jeo-arkeoloji, arkeolojik buluntular arkeoloji uygulamaları, kültürel antropoloji ve antik çağda beslenme, ölü gömme gelenekleri, cini, seramik, minyatür, el dokumaları, Türk-İslam arkeolojisi, mimaride malzeme ve teknik analizi dersleri yoğun ancak eğlenceli süreçte işlenecektir.


Geçmişi inceleyerek geleceği değiştirmek, geleceğe dair yeni bir şeyler söylemek isteyen herkesi atölyeye bekleriz.

Error: Contact form not found.