Sultan Gül
WhatsApp Image 2024-02-06 at 14.42.27

Gelecek Tasarımcısı

Sultan Gül

Microhobist Kurucu Ortak Moleküler Biyolog

Girişimci Sultan Gül, 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinden bir dönem sonra özel öğrenci olarak Medipol Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ve Genetik bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Aynı dönem 6 ay AEM Çevre Laboratuvarında raporlama sorumlusu olarak çalışmıştır. 2018 güz döneminde asil öğrenci olarak yüksek lisans eğitimine devam etmiş ve REMER’de tam zamanlı olarak çalışmaya başlamıştır. Bu süre içinde TÜBİTAK proje bursiyeri olarak birkaç projede görev almıştır. 2021 yılının kasım ayında İstanbul Medipol Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik yüksek lisans programından mezun olmuştur. Tez konusu ”Aksolotl Kol Rejenerasyonu Sürecinde Mikrobiyom Değişimi”dir. 2018 yılında deney hayvanları kullanım sertifikası almıştır. Girişimin başarılı olabilmesi için uygulanacak yöntemler ve kullanılacak cihaz hakkında deneyimi bulunmaktadır ve tez çalışmalarında bu yöntemleri kullanmıştır.

 

Bu zamana kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almıştır. Şu anda Geleceğin Bilimi bünyesinde gönüllülük faaliyetlerini sürdürmektedir. 2020 nisan ayından bu yana Geleceğin Bilimi bünyesinde kurulan mikrobiyota atölye asistanlığı görevine devam etmektedir. Atölye kapsamında blog yazıları yazıp sunumlar gerçekleştirmiştir. 2021 yılı itibari ile TEKNOFEST yarışmasına başvurmak için atölyenin ikinci aşama çalışmalarına başlamıştır. TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknolojiler yarışması Afet kategorisine ‘Mikrobiyal Metabolit Temelli Biyogübre’ isimli projesi ile katılım sağlamıştır. Bahsi geçen ürün aynı zamanda bu projenin ön prototip çalışmasıdır. Ekip arkadaşları ile birlikte katıldıkları yarışmanın ilgili kategorisinde üçüncülük ödülü almışlardır. Ürünün patentlenmesi ile ilgili çalışmalara başlanmıştır. Ayrıca girişimci mikrobiyom terapi derneği üyesi olup şu anda burada da aktif olarak görev almaktadır. Girişimcinin kısa vadedeki hedefleri doktorasını ilgili alanda yapmak ve bu projedeki ürünün arge çalışmalarını tamamlamaktır. Uzun vadedeki hedefi ise mikrobiyom terapilerinin insan ve ekosistem yararına kullanımını artırmaktır.

Katkıda Bulunduğu Faaliyetler

Sultan Gül,  20 Aralık 2020’de Mikrobiyota Sunumu’nda bizlerle birlikteydi. Bu sunumda, tıptan fiziksel aktiviteye, beslenmeden metabolik yolaklara kadar birçok açıdan mikrobiyotanın incelendiği belirtilmiştir. 

Sultan Gül, 2020’de Mikrobiyota Atölyesi’nde Proje Asistanı olarak görev aldı. Atölye, mikrobiyotanın insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştıran bir etkinlikti ve bilim insanları, araştırmacılar ve sağlık profesyonelleri tarafından katılım gösterdi.

Sultan Gül, atölyedeki projelerin gelişiminde, sorunların çözülmesinde ve atölye üyelerinin gelişimine katkıda bulunmuştur. Atölye faaliyetlerini yönlendirmek, projelerin ilerlemesini takip etmek ve atölye üyelerine rehberlik etmştir.

24- 25 Aralık’ta Geleceğin Bilimi Forumu ‘Farklı Hayatlar Ortak Gelecek’ mottosuyla gerçekleşti. Sultan Gül ‘Biyoteknoloji Oturumu’ moderatörü olarak görev almıştır.

11- 12 Aralık 2021 tarihinde Geleceğin Bilimi Forumu ” Yeni Bir Dünya İçin Yeni Bir Dil!” mottosuyla gerçekleşti. Sultan Gül Forumun organizasyon ekibinde yer almıştır.

BLOG Yazıları